Monday, March 14, 2022

Mälestuste toad

 


Sarnase pealkirjaga raamatut olen varemgi lugenud, kuid millegipärast kõnetas see pealkiri mind taas Raamat Jenny Eclairilt.

Raamatu info räägib vaid Edwinist, kuid tegelikult on jaotatud osadeks ja keskendub eraldi mitmele läbivale tegelasele. Edwin on selles majas elanud viiskümmend aastat. Nüüd, mil ta on üksinda jäänud, otsustab ta kodu maha müüa. Kinnisvaramaaklerile tube näidates tulevad esile mälestused igast maja nurgast. Fern ihkab näitlejaks saada ning kodust välja kolides elab pisut crazy elu. Peod ja peikad võtavad oma osa, kuid elu astub vahele. Lucas on Edwini kasupoeg, kes vihkas oma kasuperet. Nüüd, mil ta astub taas üle aastate oma koduläve, on päevakorral temagi mälestused, mis äratavad pealtnäha kalestunud hinges midagi süütundelaadset.

Seega raamat läbi ja lõhki suhetest, kuidas kärgpere toimib või ei toimi, millist rolli mängivad vanemad, kui suur on nende näimise ja lapse üle uhke olemise soov. Vaimustusse ma ei sattunud, kuid mõtlema mingil moel see lugu pani. Mõned kohad lasin ka lihtsalt üle, sest pidasin oma aega väärtuslikumaks, kui lihtsalt raamatu mahtu. Natuke palju oli selliseid tulin, olin, arvasin laadi hetki. Aga lihtne lugemine, sulaselge ajaviide, mis küll ei ole originaalne ei teema ega loo arenduse poolest, kuid siiski köitis niipalju, et tahaks ikka teada, mis ja miks juhtub. Kuigi uute lugude lisandudes haakusid  ju kõik tegelased omavahel, jäid nad mingil moel ikkagi eraldiseisvateks.  Ütleme nii, et tavalised elud oma tavaliste isetekitatud probleemidega.

Kirjastus: Rahva Raamat 2021

446 lk

No comments:

Post a Comment