Friday, June 16, 2023

Räägi minuga raamatute keeles

 


Eelkõige võlus mind Kate Bromley raamatu pealkiri: „Räägi minuga raamatute keeles“, mis kõlab väga romantiliselt ja kuidagi targalt. Nii ma siis seda päris kaua, igal õhtul ampsuke, lugesin.

Kara on kirjanik, tema ampluaa on naistekad. Kutse parima sõbra pulma on meeldiv, kuid millegipärast soovitakse läbimängida ka eelpulm. See aga tekitab Karas lisastressi, sest tema kirjutamisel oleval raamatul saabub peagi tähtaeg. Eelpulmas selgub, et tema ekskallim on ka pulma kutsutud. Kas need kümne aasta tagused tunded on jahtunud, selles on nüüd küsimus?

Tõeliselt lihtsakoeline naistekas, mille kaanetutvustusest juba kahtlustad süžee kulgu ning lõppvaatust. Aga nagu selliste naistekate puhul, jägitakse siingi tunnete küpsemist, nendega heitlemist, kohati tunduvad probleemid pseudoprobleemid, samas aga on omamoodi tõetera ka olemas. Raamatutel siin loos siiski väga suurt kaalu pole, seega pealkiri vastab vaid sellekaudu sisule, et Kara reaalselt kirjutab raamatut ning ka selle raamatu lõike saab lugeda. Samuti proovitakse siin naistekatele luua omaette alaliike.

Igatahes kerge lugemine, sest armastuslood ikka köidavad ja täidavad lugeja hinge mingil moel. Kena, suviselt helge lugemine, mis on vägivallatu, romantiline ning sisaldab ka Itaaliat, Roomat. Déjà-vu 😊

Kirjastus: Ersen, 2022

296 lk

No comments:

Post a Comment