Tuesday, April 9, 2013

Kodu : kuidas luua mõnusat õhkkonda ja häid suhteid



Laste kasvatamine on täiesti tavaline, loomuliku kulgemisega elu osa. Ega seda nüüd nii väga raamatujärgi teha ei saa. Aga kui, siis Jesper Juul on küll selline autor, kelle väidetega võib paljuski nõustuda. Neid kohti raamatus ikka oli, kus näis, et oot-oot selle peaks pähe õppima. Lapsega manitsedes kipub ikka minema see sõnastus oma moodi. Kas seegi alati vale on, aga mulle tundub, et neid Jesper Juulilikud kokkulepped on mõjusamad või vähemalt lapsesõbralikumad. Ja mõnikord on vaja, et keegi tuletab meelde, et on sinu laps, mitte lasteaia, naabrite, ämma.
Antud raamat on lihtsas dialoogi vormis, üks küsib, teine vastab ja kõik näib vägagi loogiline. On küll asju, millega 100% ei nõustu. Aga lihtne lugeda ja annab kas kindlusetunnet juurde või loob tunde, et ma tahan end täiendada, teada saada, võib olla on midagi uut, millele ei oska ise piisavalt tähelepanu pöörata.  
Silma jäi  väljend hästitoimiv laps?  Milline saab olla hästitoimiv laps, kas see, kes oma vanematele iial tüli ei tee?
Ja lisaks keegi ei tule lapsepõlvest välja ilma haavadeta hinges ja armideta kehal, selleks on juba põlvkonnad ja sellest tulenevad arusaamad erinevad, mingid ebakõlad ikka tekivad, olgugi, et vastavasisuliste raamatute loetupagas võib suur olla. 

No comments:

Post a Comment