Monday, December 20, 2021

Eestimaa imelised paigad ja hetked

 

Foto sellest raamatust tegin ühes minu lemmikpaigas,
s.o Edasi tehisjärve juures.
 Järv on loodud juba aastakümneid tagasi tehislikult,
kuid loodus on asunud seda paika omamoodi kujundama, 
lihvima oma näo järgi.

Kuigi ma elan maal ja metsa minekuks on vaja vaid astuda üle kraavi, paeluvad mind looduse teemalised raamatud väga. Alati on tore näha neid erinevaid vaatenurki, mis pildile on püütud, lugeda neid toredaid seoseid, mida on osanud luua keegi teine, ja mis võib olla hoopis erinev minu nägemusest.

Aivo Oblikas on need seosed, mis on temal käidud paikadega tekkinud, pannud raamatusse. Minu jaoks oli siin tuttavaid paiku ja ka nägemata kohti.  Fotod on väga maagiliselt maalilised, ta on leidnud just selle õige hetke, mil loodus ise mängib hetke tabamisele hästi kaasa. Need väikesed lookesed fotode juurde on armsalt romantilised ja panevad märkama looduse salapära ning looma lugusid. Lisaks annab ta kaasa pisut õpetussõnugi selle kohta, millal, kus, kuhu on mõistlik minna, et tabada just seda parimat hetke.

Minu arvates on „Eestimaa imelised paigad ja hetked“ selline mõnus sirvimise raamat, mis sobiks ka neile, kes väga suured raamatusõbrad ei olegi.

Minul tekkis küll nüüd kindel soov minna rabasse enne ja pärast päikeseloojangut ning külastada Toolse linnust.

Inimestel on enamasti väga raske ennast hõõguvate süte lummast lahti

kiskuda, pilk jääb peaaegu iseenesest sooja värvivõbelusse kinni. Hõõguvad

söed räägivad ju alati lugusid. Et neid kuulda, tuleb lihtsalt piisavalt vaikselt

istuda ning üritada peast kõik muu välja saada.


Kirjastus: Varrak, 2021


Kuna see raamat kutsub meenutama ka enda erilisi hetki ja looduse märkamisi, siis panen siia foto Aa ranna vetevanade habemetest. Küllap nad jätsid oma varanduse hoiule ja läksid sügavamale suplema. Oli ju meri sel päeval nii tüüne ning patt oleks olnud jätta juhust kasutamata. Habemed olid ju hoitud :)



No comments:

Post a Comment