Thursday, September 15, 2022

Meie küla eided tuunivad Viljandit

 


Viljandi on linn, kus olen mitu puuda soola ära söönud ja seega on see linn mulle armas. Ka armsalt hullumeelsed inimesed köidavad mind samuti, seega Ave Nahkur ja Viljandi, tore kooslus ühes raamatus, on piisav põhjus raamatu haaramiseks. Seda enam, et teema on taaskasutus, mis haakub hästi minugi maailmaga.

Raamat on värviline, nagu Avegi. Isiklikult ma teda ei tunne, aga tema õuel olen korra käinud. Paraku oli siis folgiaeg ning nagu raamatuski kirjas, on Ave suur folgifänn. Seega ei olnud teda kodus ning kohvikust me osa ei saanud. Siiski imetlesin tema ummamuudu aeda, värvitud ja absoluutselt omanäolise stiiliga hoovi. Raamatus on see aed ja hoov ning maja saamislugu jms olemas. Mõned olulised taaskasutusprojektid ka. Ka teised linna taaskasutusentusiastid kirjutavad oma seostest vanade asjade uuesti kasutusele võtmisega ning räägivad ka Avest. Tekstid on kenasti kirja pannud Krista Kivisalu.

„Meie küla eided tuunivad Viljandit“ on armas sirvimise raamat, mis kõnetab väga: pildid panevad ahhetama ja kogu see kombo annab inspiratsiooni ning sütitab uusi taaskasutusmõtteid. Ning Viljandisse tuleb kindlasti veel minna, Rohelise Maja kohvikus on käimata, ja lihtsalt selle linna vibe pole ammu sisse hinganud.

Kirjastus: Helios, 2022

191 lk

No comments:

Post a Comment