Sunday, December 29, 2013

Restart



 
Restart tee elule, sa oled seda väärt… (Berit Sal-Saller).  Rohkem infot raamatukaas ei sisaldagi. Loo autor, keegi R.R Ravic on tundmatu (teadupärast on Ravic Remarque „Arc de Triomphe” üks peategelane). Küsimärgid mõttes, sai see õhuke raamatuke siiski läbi loetud.

Tuleb välja, et lugu on viie naise sõprusest, tegelikult n.ö sõprusest, mis tähendab, et sel juhul, kui ühte neist parasjagu silmapiiril ei ole, saab teda rõõmsalt tagarääkida ja kahjurõõmu tunda. Ei lähe neil naistel kõigil hästi. Loo jutustaja  tegi oma senisele elule restardi ja võib kogeda ka õnnelikku olemist, paraku küll välismaalasest mehega. Aga sõbrannad? Ühel on mees vägivaldne manipulaator, teine on lahutatud ja kardab uusi suhteid luua, kolmas limpsab vahetevahel kangemat kraami ja on omadega pahuksis, neljas oskab näiliselt intriige luua ja on oma pereelust loobunud. Paraku restarti ei ole osanud  neist teha ükski. Aga peategelane arvab, et seda on neile vaja…

Lihtne lugemine, nagu elust enesest.   Kui raamat algab asjade vajamise ja mittevajamise lahkamisega, siis edasi kulgeb see mööda neid tundeid, mida inimene tegelikult kõige enam vajab? Selles loos arvatakse, et Eestist seda ei leia. 

Veel luges ja rääkis:

No comments:

Post a Comment