Monday, January 20, 2014

Pikk nädalalõpp



 
Seekord sai loetud tüüpilise ajaviiteromaani pealkirjaga seni tundmatu autori Joyce Maynard´i  kirjapandud lugu, mis on  ka oma mahult paras nädalalõpu lugemine.

Kolmeteistkümneaastane Henry on suhteliselt nohikliku olemisega poiss, kelle  ema Adele on langenud sagedaste nurisünnituste ja luhtunud abielueluõnne tõttu sügavasse depressiooni ning  varjab end enamasti koduseinte vahel. Kuid sel päeval, mil poes astus Henryle ligi verine mees Frank, oli juhuslikult ka ema kaasas. Vanglast põgenenud Frank palus luba elada-varjata end nende juures. Kaks üksildast hinge armuvad, kolmas tunneb end üleliigsena. Tegelikult Henryle Frank meeldib. Saatuslik suupaotamine muudab kõik…

See on lugu üksildusest, igatsusest, kahetsusest ja sellest, et iga elav vajab endakõrvale teist elavat. Kui temaatika on iseenesest kurb, siis jutustaja hääl ei kanna seda kurbust edasi. Lihtsalt jutustatud lugu, et nii kõik oligi, kuigi midagi olnust kahetsed. Raamatu lõppedes on kõik hästi.

Lisaks esitatud sündmustekeerisele, edastab see lugu väga hästi ühe kasvava poisi hirme ja ootusi, mis tabavad teda siis kui keha hakkab arenema ja ühtäkki avastad oma seksuaalsuse. Mida peale hakata tüdrukutega?

Luges ka:

No comments:

Post a Comment