Sunday, April 3, 2016

Kaka ja kevad



Lugemise väljakutse 20. teema on raamat autorilt, keda oled reaalselt kohanud.  Reaalselt kohatud on ikka mitmeid autoreid, aga kuna on kevad ning kaka ja kevad  käivad millegipärast käsikäes, siis lugesin taas kord läbi Andrus Kivirähki "Kaka ja kevad" lood. Kui hakkaksin neist valima lemmikuid, jääksin hätta, on nad ju kõik toredad, heatahtlikud, naljakad ja õpetlikud jutukesed, mis kindlasti naerutavad igas eas lugejaid. Veidi ehk kõnetasid mind rohkem Isa sokid ja Madli pinginaaber. Siinkohal ka väike soovitus:  kui tahad hoida lõbusat meeleolu ja säilitada lapsemeelsust, loe lasteraamatuid. Andrus Kivirähk oma vahvalt vildaka fantaasiaga on selleks väga hea valik.
Andrus Kivirähki kutsusin juba mõned aastad tagasi raamatukokku lugejatega (lastega) kohtuma. Kohtumine oli tore ja kui üsna paljud lapsed lugeda ei armastagi, siis vähemalt nad kõik nüüd teavad, kes on Andrus Kivirähk, ja kui nemadki kunagi osalevad mingil sellisel väljakutsel, kus on teemaksautorilt, keda oled reaalselt kohanud“ võivad nad südamerahus valida mõne Kivirähki teose ;)
P.s Olles näinud  erinevaid Kivirärk-nime käänamisi (Kiviräha, Kivirähu), küsisin kirjanikuhärralt, kuidas on tema arvates nime kõige õigem käänata. Tema eelistas i-lõppu. 
Kirjastus: Varrak
95 lk.





 

No comments:

Post a Comment