Thursday, July 7, 2016

Majutaja



Seekord kutsus mind lugema just omapärane raamatu välimus. Sellise kaustikulaadsete kaante ja väga minimalistliku kujundusega raamatu autor Edi Ruusmäe tundub ka uus autor olevat meie kirjandusmaastikul.

Tegemist on suve looga, kus kontoritöötaja Mirja otsustab oma senise tööga lõpparve teha ja läheb onu Augusti turismitallu ajutiseks perenaiseks. Majutada tuleb erinevaid inimesi ja igal neist näib olevat kaasas ka oma lugu. Ühe härra lugu on erilisem...  Lisaks on selles loos kolm Augustit ja tulevikuporgandid, mis saavad ühel hetkel olevikuporganditeks.
Lihtne, idülliline, realistlik lugu, mis mängib ette seikasid elust lühidalt, napilt ja jätab kujutlusvõimele ka üsna palju ruumi. Miks mitte ka ise juurde mõtlemise ja kirjutamise ruumi, sest pea pooled leheküljed ongi väga napi tekstiga: kolm rida, viis rida, pool lehekülge... Sellepärast kulus ka 96 lehekülje lugemiseks vaid tunnike. Sellegipoolest oli siin omapäraseid mõtteid elust ja olemisest ja asjade näilisest ilust - mõnikord on lihtne elu ja lihtsad asjad kõik, mida vajame. 
Veidi liiast olid need kolm Augusti, mis kostus täpselt nii, et parajasti oli august, kui August hüüdis august :)

Raamatu trükkimisel on kasutatud Räpina paberivabriku loodussõbralikku paberit.
Kirjastus: heleilm
96 lk.
 

No comments:

Post a Comment