Monday, January 9, 2023

Tulekandja

 


Seekord on jälle kirjandusklubi lugemine. Leppisime kokku, et loeme Katrin Pautsi loomingut ja Minu Muhumaa arvesse ei lähe. Valisin „Tuleneelaja“.

Pimedatel maanteedel sõidetakse järjepanu surnuks noori punapäiseid ja rasedaid naisi. Õnnetuspaikades on märgatud liikumas salapärast võõrast, kes seal küünlaid süütab. Tundub, et asjasse on segatud keegi Inselmann, kuid keegi tea, kes ta on ja kuhu ta kadus. Asja asub uurima ajakirjanik Eva. Kõik niidiotsad viivad Muhumaale, kus on peidus kogu selle loo võti.

Võib olla oli taas see n.ö kohustusliku kirjanduse tunne lugemisel, kuid - no ei olnud see minu raamat,  kohe üldsegi mitte. Põnevust oli, ladusalt oli kirjutatud, seda ei saa salata, samuti oli iselaadi mõttekäike, kuid üldmuljena jäid süžeeliinid kuidagi kiirustades kokkukeevitatuks ning liiga lihtsakoeliseks. Umbes nii, et siis tuli see… ja siis tuli see… Tegelaskujud vahelduvad, aastakümned vahetuvad, kuid seos nende kõige vahel oli nõrgavõitu.   Aga tore oli lugeda ja silme ette manada tuttavaid kohti: Tuudi, Lihula, Virtsu

Kirjastus: Varrak, 2016

260 lk

No comments:

Post a Comment