Monday, September 8, 2014

Meesteta suvi



Ma ei ole ammu ühte raamtut ajaliselt nii kaua lugenud. Ei edenenud see Siri Hustvedt´i "Meesta suve" lugemine, aga samas pooleli ka jätta ei saanud.

Tegemist on ühe juba vananeva naise ennast, abielu ja naise elu üldse analüüsiva teosega. Raamatu peategelane, Mia, otsustab pärast närvihaiglat veeta aega oma lapsepõlvekodus. Tema 30 aastat kestnud õnnelik ja hästitoiminud abielu lõppes mehepoolse pausiga ja nn paus kujutas endast uut ja nooremat seelikut. Tõepoolest on hulluks ajav olukord.
Loosse segunevad tema naabrid, hooldekodu elanikud, tüdrukud, kelle suvekursust ta juhib ja naist asjadega kursis hoidev tütar Daisy.

Mõtted on esitatud kaootiliselt ja raske oli aru saada, millistest tegelastest ta nüüd räägib parasjagu. Kui aga järjepeale saada, siis on kõik hästi, kuigi mingit ühtset tervikpilti ei tekigi. Mingi kiirlugemine see kindlasti ei ole, vajab ikka süvenemist nagu vajasid ka selgusele jõudmist Mia tunded.
Kusagil poole peal kontrollib autor, kas te ikka veel loete. No juba sellepärast ei saanud pooleli jätta :D Kirjutatud on küllaltki vaimukalt, parasjagu irooniliselt, millel ka väike nurkrusenoot on juures.

 Veel on lugenud:

No comments:

Post a Comment