Thursday, September 11, 2014

Kortermaja


Kortermaja

Kortermaja on jutukogu Dagmar Lambilt, kus lastakse piiluda ühe paneelmaja korteris elavate inimeste argipäeva. Iga peatükk on ise lugu ja korteriuste tagust elu tutvustatakse segamini ehk siis mitte korterinumbrite järjekorras.

Sama palju kui on inimesi, on ka erinevaid inimsaatusi, kombeid ja käitumisi. Selle maja korterites elavad veidrikust vanahärra, lärmakas venelanna oma mehega, geist isa, kelle pojal polnud asjast aimugi, korterinaabritest sõbrannad jne. Iga lugu on omamoodi ootamatu ja eriti meeldisid mulle lugude lõpplahendused – midagi küll öeldakse, aga mitte lõpuni ja lugeja otsustada jääb siiski, millise inimliku veidrusega (pahega) tegemist on. 

Vaatama sellele, et iga peatükk on omaette lugu, on tegelased mõnevõrra seotud. Ja seda samaväärselt sellega kui palju ollakse tuttavad üksteisega suures kortermajas. Autoril on väga ladus kirjastiil ja ta on väga hästi sisse elanud erinevate tegelaste rolli ja tabanud peenetundeliselt erinevaid sotsiaalseid olukordi.
Lihtne, kerge ja ladus lugemine.


Selliseid kortermaja raamatuid on ilmunud varem ka. Nata Pinolt "Trepikoda"  ja Anne Radgelt "Ma teen su nii õnnelikuks".


No comments:

Post a Comment