Sunday, February 5, 2017

Linnu lood



Evelin Ilves on mitmekülgne naine: loob, koob, keedab, küpsetab ja teeb seda kõike kirega. Nüüd on järg jõudnud raamatute kätte. „Linnu lood“ on Evelin kirjutanud oma tütrest ja oma tütrele. Selles mõttes on see eriti armas algatus ja kindlasti on selline raamat just oma lapsele kullast kallima väärtusega.
Need on ühe lapse kasvamise lood Eestimaa kodus, mis asub natuke eraklikumas paigas, looduse keskel. Nii satuvad Linnu teele toonepulk, konnake, linavästrikud, lilled ja liblikad. Linnuga koos on suur Ameerika issi ja vahest harva venna ning õdegi on kusagil olemas. Päris oma käega katsutavat „ödeventa“ tahaks küll ka.  Emme on igal sammul oma Linnukest valvamas, õpetamas ja julgustamas. Päris  „kus ehani ma mängisin küll lille, rohuga“ lood need küll ei olnud, kuid siiski õpitakse tundma linde ja loomi ning märkama looduses olevat.
Kujunduselt on „Linnu lood“ väga ilus raamat, Catherine Zaripi joonistused on imeilusad ja valitud värvigamma nii mahe ja mõjub armasalt värskendavalt. Selle raamatu käekäiku (populaarsust) mõjutab autori isiksus kindlasti rohkem kui mõnda teist raamatut. Eht evelinilikult mõjuvad õpetussõnad lapsele lastevorsti ebatervislikkusest ja issi linnulaulu mittearmastamisest rääkimine. Kellele Evelin ei sümpatiseeri, see loeb raamatust välja selliseid kohti, mille kallal närida, teisigi. Kuid sellegipoolest on see tore, südamlik, kodune raamat. Lood on parasjagu lühikesed ja sobivad väga hästi ka lapsele õhtujuttudena ettelugemiseks.
Veel on lugenud:
https://estonianwithabackpack.com/2016/12/25/linnu-lood-kingiloos/ 
Lugemise väljakutse 6. teema: väga ilusa (erilise) kaanekujundusega raamat.
Kirjastus: Evelini Eluköök
70 lk.

No comments:

Post a Comment