Tuesday, August 21, 2018

Augustitüdrukud


Et on august ja üsna soe veel ning raamatukaanelt vaatab vastu nii kena puhkusepesa erivärvi rannatoolide näol, siis oli ahvatlev lugeda läbi ka Anne Rivers Siddonsi „Augustitüdrukud“.
Tegevuspaik Tiger Island peaks asuma Kesk-Ameerikas. Neljast naisest koosnev sõpruskond on kaotanud ühe liikme - see on asendunud uue ja palju nooremaga. Keskealised naised aga märkavad selle asendusliikme kaunist keha, nooruslikku veetlust ja tarmukust ning muidugi ärkab naiselik kadedus, mis avaldub naiste kiuslikus ja iseteadvas käitumises.  Kaks nädalat traditsioonilist iga-aastast kokkusaamist, seekord üsna üksildasel saarelpaneb suhted proovile ja mitteoodatud uus liige Baby peab ennast tõestama ning vanad olijad oma väärtushinnangud veidi ümber hindama.
Äärmiselt lihtne lugemine. Ja muidugi eluline. Kas just alati keskeakünnise ületanud naised, kes hakkavad minetama oma nooruslikku sarmi,  nii kiuslikud on, kuid kõik on võimalik kui räägitakse ussisoost 😃. Inspireerivalt mõjub vaid traditsiooniline kokkusaamine ning saare idüll. Poolelijätmise mõtet lugedes ei tulnud. Seega unejutuks augustiõhtutesse sobis. Kiidusõnu selle raamatu kohta öelda ei oska ja laita nagu ka väga midagi pole. Kui, siis kest on sisust kutsuvam 😉


Kirjastus: Eesti Raamat
192 lk

No comments:

Post a Comment