Thursday, May 16, 2019

Lood poistest, kes julgesid erineda



https://www.hachette.com.au/ben-brooks/
Usun, et julgus erineda on üks suurimaid katsumusi elus. Raske on millegi uuega välja tulla, kui karta ühiskonna arvamusi ja hinnanguid. Neid aga kindlasti jagatakse, kui julgetakse mööda minna sisseharjunud moraalinormidest, julgetakse erineda. „Lood poistest, kes julgesid erineda“ on kirja pannud poiss, kes ilmselt julges ka erineda, sest sellise raamatu kirjutamine on ka üsna ebaharilik ettevõtmine. Ben Brooks on tänaseks 27 aastane noor mees.
Raamat on kena värviline, suurepäraste piltidega ja mõeldud eelkõige nooremale lugejale, aga kindlasti mitte ainult poistele. Siin on lugusid läbi erinevate ajastute, on väikesest Beethovenist, Gandhist, Edisonist jt, kuid ka täiesti tänapäevastest kuulsatest nimedest, kes tänu oma julgusele tõusid n.ö tuhast ja säravad siiani. Oli ka selliseid nimesid, kellest ei ole kuulnud midagi, kuid nende lood on eristuvad küll. Nii võib kiusatu, ahistatu, alandatu suuta muuta oma läbielamised ühiskonnale vajalikuks, püüdes oma kogemustega muuta maailma paremuse poole. Erisused võivad viia maailma tolerantsemaks, kui neist erisustest räägitakse. Sellepärast on väga tore, et neid tulihingelisi eestvõitlejaid selles raamatus ka tutvustatakse, lisaks ka valdkondade tõusvaid ja juba langenud tähti, kelle jalajälg jääb alles igavesti. Kirjeldatud isikud on pärit kõik erinevatest kultuuridest, maailma eripaigust ja eri rahvustest.
See raamat julgustab kindlasti püüdlema oma unistuste poole ja annab kinnitust sellele, et hukkamõistu pole vaja alati karta.
See, kui sa pole oma annet leidnud, ei tähenda veel, et sul seda pole/Jim Henson lk 103
Kirjastus: Helios, 2018

No comments:

Post a Comment