Wednesday, July 12, 2017

Minu Austraalia



Lugemise väljakutse teine teema (raamat, mille tegevus toimub riigis, kus tahaksid kindlasti ära käia) on mul loetud, kuid kuna tahtmine minna on ikka eriti suur, siis selle tahtmise alal hoidmiseks lugesin ka Airi Ilisson-Cruzi „Minu Austraalia“ läbi.
Airi on üks paljudest, kellel oli olemas haridus, positsioon ja kõik võimalused valla oma kodumaal, kuid nagu noorel hingel ikka: hinges rahutus ja maailmavallutamise tuhin. Seega põletati vanad suhted ja sillad ning teekond algas.
Selles raamatu suurim pluss on: hästi palju nõuandeid kõigile sama teekonna ettevõtjatele. Austraaliat selles loos on, kuid kuna väga palju mööda maad ringi ei rännatud, siis jääb ta mõne paiga keskseks. Ka kultuuri, looduskirjeldusi vms teavitavat selles raamatus ei ole. Pigem on see raamat ühe noore naise eneseleidmisest, tema valikutest ja päevadest Austraalias. Igatahes oli tema üks nendest paljudest, kelle elu see maa muutis totaalselt.
Mõttelõng on kirjutajal jooksnud hästi ja lugeda oli neid seiklusi väga hea. Seega kiire ja kerge suvine lugemine vahelduseks ilukirjandusele. 
Kirjastus: Petrone Print
303 lk

No comments:

Post a Comment