Monday, May 11, 2020

Naine: otse ja ausalt



Ausalt öeldes pidin ma googeldama, kes on Marju Karin. Selgub, et lausa ilusüstide kuninganna! Ei tea kuidas, aga minust on see teave mööda jooksnud.😊 Tema raamat „Naine: otse ja ausalt“ on vahepeal olnud suisa top-is. Otse ja ausalt, kutsub lugema küll, kui nii palju furoori juba selle kirjutaja ja raamatu ümber on.

Marju Karin kirjutabki avameelselt.  Teemadeks on kõik eluetapid ning ka probleemid ja nähtused, millega elus tuleb kokku puutuda: depressioon, surm, feminism, nõiad, armastus, raha, seks jne. Üsna robustsel moel laseb ta valla selle, mis mõttes mõlgub. Ta ei peenutse ja ei räägi läbi lillede ja liblikate, vaid ikka otse, nii nagu asi on. Tema mõtted on eluterved ja loogilised ning põhinevad suhtumisel: ennast tuleb ise aidata, siis aitavad vast sind ka teised; kõigepealt armasta ise ennast, siis armastavad sind ka teised; haridus on kõige alus; armastus tuleb oma peas ilusaks mõelda… Olen selle kõigega absoluutselt nõus.

Kuna teiste kogemused on need, mis annavad juurde indu ja teotahet, siis selles raamatus on väga palju innustavat, julgustavat ning toetavat. Vahel imestan, kuidas mõni saab terve päeva olla nina vingus? …Süüa on, riided seljas, soe tuba, raamatuid saab laenutada, aga nägu vingus lk 159. Nii tore, et ka raamatud on pandud n.ö elementaarse heaolu loetellu.
Lihtne ja kiire lugemine, täis eluterveid mõtteid. Pole paha!

Kirjastus: JES Kirjastus, 2020
192 lk

No comments:

Post a Comment