Tuesday, September 10, 2013

Igavesti sinu



Pealkiri tõotab klassikalist naistekat, kuid tagakaane tutvustuses lubatakse üht teistlaadi armastuslugu ja tavamõistest erinev see lugu oligi, eriti kui kirjanik Daniel Glattauer on idee saanud kohtureporterina  töötamise aegadest.
Judith on juba 36 aastane, aga endiselt vallaline. Supermarketis astub talle kannapeale Hannes. Vabandamistest ja pilkudest saab alguse armastus, millest vaimustuvad Judithi perekond, sõbrad. Esialgu ka Judith ise, kuid mida aeg edasi, seda enam hakkab ta tundma, et kõik ei ole õige ja selline armastus lämmatab teda. Kuid kui oled andnud kuradile sõrme, võtab ta terve käe. Väga keeruline on seda oma lähedastele selgeks teha ja ka iseendas on raske selgusele jõuda. Palavalt armastatud olek ei tähenda veel vastuarmastusetekkimist. Hannes kergelt järgi ei anna ja algab maniakaalne ahistamine. 
Sümboolse tähenduse saavad selles loos valgus ja lambid, tegeleb ju Judith lambiäriga. Selleks, et oma kahtlustele kinnitus leida, tuleb tuua valguse kätte Hannese kardinatetagune elu.
Põnev on algusest lõpuni. Kohati on ikka päris õudne. Aga ega raamatut enne käest ära panna ei saagi, kui 176 lk on läbitud. Seega kaasahaaravus ja närvikõdi on tagatud.
Ja mõtlemiseks on kindlasti ahistavad suhted, kus on piir südamest tuleva hoolitsuse ja domineerimise vahel. Kõik, mis paistab väljapoole ei pruugi olla tegelik. 

Veel räägivad :

No comments:

Post a Comment