Sunday, June 29, 2014

Provence´i murtud südamega



 
Provence`i  räägitakse kui lummavalt kaunist puhkuse paigast ning ilmselt pea igaüks oma unelmais sinna minna tahaks. Seega oli  pealkiri ajendiks, miks sai seekord lugemiseks valitud just see raamat.

Lühidalt sisust. Heidi abielu oli  täiuslik.  Elu on täis ootamatusi ja pärast abikaasa surma tuleb üksinda iseenda ja oma lapsega hakkama saada. Seni kestnud ilusat elu on raske mälust kustutada ja nii elab ta paljuski mälestustes. Tema lähedaste arvates on talle vaja elumuutust ja hingevalust aitaks üle saada üks Provence`isse kaotatud suvi. Nagu ikka, üks ootamatus viib teiseni ja Heidi leiab taas armastuse. Nii saab mõttes raamatu pealkirjale lisada teise poole – Provence´ist tagasi kaotatud südamega.

Tegemist on täiesti tavalise lihtsa armastusromaaniga, kus end kurvana ja üksikuna tundev lesk naine leiab oma õnneliku elu uuesti Provence´is.  Tegevused raamatus on aeglased ja rahulikud, nagu ilmselt võiks olla ka puhkus Provence`is. Lisaks Heidi loole rullub  lahti ka üks teine armastuslugu. Või ka kolmas, sest armastus käib kõhu kaudu. Päris palju tegeletakse toidu valmistamisega ning raamatu lõppedes on antud ka mõned hõrgud toiduretseptid Provence´ist, mis väärivad katsetamist. Samas Provence ennast selles raamatus just väga palju ei ole, aga veidi siiski...

 On suvi ja selline sisult ilus lugemine on täiesti paslik suvesse.

Veel kirjutavad:

No comments:

Post a Comment