Thursday, December 23, 2021

Ääremaa

 


Terhi Kokkoneni “Ääremaa” tundus tagakaane info põhjal selline, et tahaks kindlasti lugeda, on ju siin juttu suhetest ja Lapimaast.

Tegemist on tavalise psühholoogilise romaaniga, kus on manipuleerimist, petmist ja tõe otsimist. Karo ja Risto on abielupaar, kes on tulnud Lapimaale suhete silumiseks. Teel juhtub aga avarii. Kuigi nad sellest enam-vähem kergelt pääsevad, selguvad selle avarii pinnalt mõned tõsiasjad. Hakatakse nagu puzzlet uusi tükikesi olnust kokku panema.

Eeldasin, et just Lapimaad on selles loos kas siis kirjeldatud või kuidagi eriliselt sisse toodud. Selles osas ma pettusin küll, seda lihtsalt ei olnud. Ning see tõik, et kõik toimus Lapimaal, ei omanud minu arvates antud loo puhul üldse mingit tähtusust.  Ja ega suhtesaagagi midagi erilist ei olnud, või õigemini ei kerinud pinget selliselt üles, et muudkui loeks ja loeks. Samas mingi uudishimu ju üles küttis, sest tavaliselt ma raamatuid, mis mind üldse ei kõneta, lõpuni ei loe. Seekord lugesin, järelikult ikka mingi niidiotsake meeldis ka.  

Kirjastus: Eesti Raamat, 2021

183 lk

No comments:

Post a Comment