Thursday, September 4, 2014

Metshaldja päevik



https://librariancat.files.wordpress.com/2014/07/16767.jpg
Mul puudusid vähimadki eelteadmised ja eelarvamused enne Mari Metsalliku kirjutatu lugemist ja pean ütlema, et läbi lugesin selle raamatu  n.ö ühe hingetõmbega. Hiljem sain teada, et ta peab ka blogi,  osalt raamat dubleerib seda. Mulle see lugemine meeldis. Ja kui järele mõelda, siis osalt sellepärast, et kirjutatud oli ta mõnusalt voolavalt. Mina liigitaksin selle raamatu kusagile esoteerika ja ilukirjanduse vahele, kusjuures neist esimese  puhul käivad alati kaasas mõtted – uskuda või mitte, ja teine on nagunii enamasti väljamõeldis ja annab fantaasiale vaba voli. 

Tegemist on noore naise väga suure elutarkusega kirjutatud raamatuga. Raamatu autor on pöördunud looduseusku ja jagab oma kogemusi ning mõtteid naiseks olemisest, maailma kõiksusest, headusest ja kurjusest. Kõikide tema mõtetega ei saa küll nõustuda ja sellist elu elada nagu tema on valinud, ka sellega ei saaks meist enamus hakkama ja ilmselt ei julgekski selliselt eksperimenteerida. Kuid siiski mõjuvad tema mõtted inspireerivalt. Lugedes on palju mõttekordusi, kuid millegipärast selle raamatu puhul ei mõju need häirivalt, vaid  pigem nagu varem loetut kinnistavalt.
Eks igal ühel on oma jumal ja usk, millesse ta usub ja keda ta kummardab. Mari mõtted näivad väga loogilised.
Me vajame värsket õhku, mis on segunenud õietolmu ja lillede eeterlike õlidega, vajame puhast vett, mis jookseb mööda allikaid ja päikeseenergiaga laetud toitu, mis kasvab puhtas looduses meie ümber. Me peame leidma aega jalutuskäikudeks, looduse vaatlemiseks ja mõtestamiseks. Niisugune looduses viibimine kiirendab ja puhastab mõtteid.

P.s on see ka kujunduselt väga ilus raamat!!!!

 
Veel on lugenud:


 

No comments:

Post a Comment