Sunday, October 25, 2015

Pelikanide abielu....



pelikanide_abielu.... on raamat ikka veel kirgi kütval ja päevakorras oleval perekonnaseaduse teemal. Raamatu autor Milvi Martina Piir on kirjutanud loo kahe naise ühise eluvankri vedamisest, muredega toimetulemisest ja rõõmude jagamisest.
Lili ja Luisa kohtuvad juhuslikult. Juba tutvuse alguses selgub, et nende mõttemaailm sobib teineteisega ja oskused ning huvid täiendavad teineteist. Mõlema elud on täis raskusi ja koos tundub kõike kergem kanda. Et ka juriidiliselt kõik korrektne oleks, sõlmitakse ka notariaalne kooselu leping. Perekonnaseadus on juba vastu võetud.
Kes siit lesbiteemat otsib, see peab siiski pettuma. Selles loos kaks naist lihtsalt elavad koos, kasvatavad lapsi koos, peavad plaane koos, majandavad koos ja toetavad üksteist raskustes. Hiljem lisanduvad mängu ka mehed. Samas selles mõttes see helge lugemine ei olnud, et loosse on sisse kirjutatud palju häda ja viletsust, haigusi ja pettumusi. Ühesõnaga, elu on raske, raske, raske. Samas ei vannuta alla ja lõpp on siiski õnnelik ja lootusrikas.
Poeetilise pealkirjaga ja hea tundega kirjutatud raamat. 
Autori koduleht:
http://www.milvimartinapiir.com/raamatud/keel-ja-kiri/pelikanide-abielu/ 

No comments:

Post a Comment