Wednesday, October 25, 2017

Ripatsid



Anni Pea on noor raamatukirjutaja Läänemaalt. Rohkem kui raamat, avaldab muljet kirjutaja ise. Tegemist on noore naisega, kellel südikust, pealehakkamist ja tahtmist on keskmisest oluliselt rohkem. Oma kirjutamiseteed alustas ta 2015. aastal, mil avaldas ülemaailmses lugemis- ja kirjutamisportaalis Wattpad esimese novelli. Inglise keelne lugu pälvis paljude lugejate tähelepanu ja sealt hakkas veerema Anni kirjanikutee. Tähelepanuväärne on ka see, et „Ripatsid“ on avaldatud esmalt inglise keeles ja tõlgitud eesti keelde.
Tegemist on kurva armastuslooga. Anna ja Jamie abielu lõppeb nende kuuenda aastapäeva õhtul, mil mees hukkub autoõnnetuses. Jamie on kinkinud igal pulma aastapäeval naisele medaljoni, mida ei tohtinud avada mehe eluajal.  Veendumaks, et naine avab kingitud medaljonid, jääb mehe hing kahe maailma vahele valvele. Enne lõplikku teistpoolsusesse lahkumist soovib mees olla kindel, et naine suudab eluga edasi minna.
Kui lugeda seda lugu kriitilise meelega, tuleb tõdeda, et eks ta pisut rabe oli. Hüplev, natuke minevikku ja veidi olevikku ning ripatsitele oleks oodanud natuke sügavamat tähendust. Aga mõte oli hea, just see ripatsite mõte ja lahkunud hinge mure oma armsate üle.
Varsti on hingede aeg, ja mõeldes oma lahkunud lähedaste hingedele võib poetada mõne pisara küll.
Meil ei ole kunagi piisavalt aega, alati oleks veel natuke vaja. Lk 69
Kirjastus: Anni Pea ja Createspace
79 lk
Tore artikkel Annist: http://online.le.ee/2017/08/12/ameerikas-raamatu-valja-andnud-kirjanik-naeb-oma-lugusid-unes/

No comments:

Post a Comment