Monday, November 6, 2017

Mälestusi raamatutest

„Mälestusi raamatutest“ on raamatusõbra kirjutatud raamat raamatutest. Holger Kaints on pannud kirja oma isiklikud kokkupuuted ja mälestused seoses raamatutega ehk teisisõnu see on Holgeri elulooseikadega Eesti raamatu lugu.  Kust sai alguse raamatuarmastus, milliseid raamatuid hoiti ja koguti, millised raamatud on olnud suurimad mõjutajad, kuidas suhtuti raamatute väljalaenamisse on vaid mõned teemad, mis puudutavad raamatuid ja on selle raamatu kaante vahelt leitavad. Lisaks on see lugu raamatu arengust läbi nõukogude aja - kui palju muutus ajajooksul raamat ja suhtumine raamatusse.   
Raamatusõbra jaoks on siin palju äratundmist, seega sain kaasa noogutada ja meenutada. Kui Holger ütleb, et väike tema vältis millegipärast kaua Wilhelm Hauffi „Väike Mukk“ lugemist, siis mullegi meenus, et see Mukk millegipärast ei sümpatiseerinud enne lugemist mullegi. Hiljem kui muinasjutt loetud, ei saanud ma aru, milleks selline tõrge. Mõnikord on vastumeelsus mõne raamatu vastu täiesti seletamatu.
Kui te ei taha raamatu väljalaenutamisest keeldumisega sattuda ebamugavasse olukorda, ärge hakake endale armsaid raamatuid igaühe ees taevani kiitma. Leidub inimesi, kes hetkemotsiooni ajel küsivad neid kohe lugeda, raamatuvõõraste subjektidena unustavad aga mõne tunniga mitte ainult raamatu, vaid ka fakti, et nad selle on laenutanud lk 85
Kirjastus: Hea Lugu
159 lk

No comments:

Post a Comment