Monday, November 27, 2017

Kuulsad ja naljakad eestlased



Lõbus ja hariv ühteaegu, nii võib öelda Loone Otsa koostatud raamatu kohta, milles on 250 väidetavalt tõestisündinud lugu kuulsatest ja naljakatest eestlastest. Need eestlased on/ on olnud tuntud tegelased erinevatelt elualadelt - kõik rohkem või vähem teada nimed.
Juba esimene lugu paneb südamest naerma – väga naljakas oli see Roobertsoni lugu. Seega ei ole ettevaatus avalikus kohas selle raamatu lugemisel liiast, muidugi sellisel juhul, kui kardad naeru turtsudes imelik näida. Need väikesed lood kinnitavad taas, et ka kuulsused on ainult inimesed. Kindlasti värskendab see lugemine ajaloolist mälu ja lisab mõne toreda teadmisegi.
Austust väärib autori suur töö, mis on tehtud raamatu kokku panemiseks. Kusjuures ei ole selline süstematiseerimist, liigitamist, lahterdamist nõudev töö ettevõetud tal esmakordselt. Ka „Kalli kassi klassika“ on muljetavaldav kogumik erinevatest kassilugudest.
Kindlasti sobib see raamat neile, kes nii väga suured raamatusõbrad ei ole, kuid midagi aeg-ajalt lugeda siiski tahaks. Kui lugeda luguhaaval, siis sellest raamatust jagub tervelt 250ks õhtuks. Lugemismure saab kohe pikaks ajaks murtud.
Kirjastus: Rahva Raamat
240 lk

No comments:

Post a Comment